14_cajon_galeria
8_cajon_galeria
2010-ben indult a történet, amikor egy Norah Jones koncerten először láttam olyat, hogy a dobos egy „fa dobozon” ülve azon dobol és hogy mennyire jól szól! Abban az időben egyre inkább érdekelni kezdett az akusztikus zenélés, illetve az, hogy csendesebb hangvételű koncerteken hogyan lehetne helyettesíteni a teljes dobfelszerelést. Ekkor jött elém a megoldás: a Cajon.

Azonnal megindult az ötletelgetés, hogyan is tudnék magamnak készíteni egyet. Miután elkészült, hamarosan készítenem kellett egyet az egyik zenész barátomnak, meg annak a barátjának is és így tovább...

Így elmondható, hogy tulajdonképpen a T.G. Cajon egy hobbiból kinőtt mikro(szkópikus) vállalkozás, amelynek eredményeképp született meg mostanra ez a kis kiforrott cajon portfólió.

Zenészként a célom olyan muzikális, jó akusztikájú hangszerek tervezése és készítése, mely jól kézre áll és öröm rajta a játék, mindemellett esztétikus megjelenést is nyújt. A készítési technológia folyamatosan alakult, fejlődött és fejlődik mind a mai napig…

A cajonokhoz válogatott rétegelt nyír faanyagot, a megmunkáláshoz pedig profi szerszámokat használok. Az eredmény: egy vagány „fa doboz” jól definiálható mély basszussal és érzékeny, határozott pergő hanggal, ami életre kelti a ritmust.

A teszt videókból megtudhatod, hogy is szólnak a hangszerek, így megrendelés esetén biztos lehetsz abban, hogy azt kapod, amit láttál és hallottál. Az egyes típusokat (Snare, String, String Pro) bevált tervek és készítési stratégia alkalmazásával folyamatosan gyártom kis szériában.

Egy hangszer sem hagyja el a műhelyt pontos beállítás és tesztelés nélkül.

Üdvözlettel: Téglás Gergely